Naturskyddsförening är bra på att lista rekommenderade frukter och grönsaker för säsongen, dvs närodlat, icke växthusodlat och helt rätt i säsong. Bra val är följande (saxat från Naturskyddsföreningen):
Höst (oktober till december)
- Svenska grönsaker Blomkål, broccoli, brysselkål, grönkål, jordärtskocka, kålrot, lök, morötter, palsternacka, persiljerot, potatis, purjolök, rotselleri, rödbetor, rödkål, salladskål, savojkål, vitkål, själkselleri.
- Europeiskt grönsaker (frilandsodlade) Aubergine, blomkål, broccoli, paprika, spenat
- Svensk frukt Äpple.
- Europeisk frukt Apelsin, citron, kiwi.
Det ska bli spännade att se hur bra jag följer detta de kommande månaderna. Jag är lite (extremt väldigt mycket) kräsen när det gäller mat. Men något gott vego bör man ju kunna laga på detta? Potatis, purjolök och en del annat går bort då jag helt enkelt inte äter det (jag är som en fyraåring – äckligt!). Kiwi är jag hysteriskt allergisk mot, men morötter, blomkål, broccoli, vitkål och apelsiner går alltid hem! Känns som om det kan bli en torftig matvinter ifall jag ska vara så miljömedveten som möjligt, men det får gå bra helt enkelt.