Jag bjuder på det absolut billigaste receptet jag vet – som dessutom blir många portioner och är gott! Givetvis vego, i stort sett allt går att få tag på lokalproducerat, och i stort sett alla ingredienser finns som ekologiska varianter! Enjoy, och räkna med typ 8-10 portioner beroende på hur stor i maten man är.
Pastasås med morötter
- fräs 1-2 gula lökar i lite olja
- häl i 2 burkar tomatkross + 1 kilo rivna morötter
- späd med en tomatburk vatten och lägg i 2-3 tärningar grönsaksbuljong, 3-4 matskedar tomatpuré + cirka 2 teskedar söndersmulad oregano
- koka allt under lock i cirka 30 minuter
- rör ned en burk creme fraiche (fet!) + smaka av med lite salt eller örtsalt
Givetvis kan man krydda precis hur man vill efter behag. FINT rivna morötter är mycket bättre än grovt rivna. Jag brukar slänga i en massa vitlök också, och sen äter man ihop med ekologisk spaghetti! Helt suveränt. Varning för träningsvärk dock, att skala och riva 1 kilo morötter tär på krafterna..