En suddig iPhonebild på mitt första hembakade bröd!
Jag är så sjukt nöjd med mig själv just nu. Gott, matigt och relativt enkelt! Jag modifierade grundreceptet lite, och alla ingredienser förutom jästen, saltet och vetemjölet (och vattnet, förstås) är ekologiska!
- 9 dl vetemjöl
- 3 dl grahamsmjöl
- 1 dl solroskärnor
- ca 1 dl krossade linfrön
- ca 5½ dl ljummet vatten
- 50g jäst (jag använde torrjäst)
- 1 tsk salt
Sätt ugnen på 225°C.
Blanda allt mjöl, jästen, solroskärnorna, saltet och linfröna. Tillsätt vattnet och knåda till en kladdig deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter, knåda sen på nytt och häll upp degen på bakpappersklädd plåt. Strö mjöl på degen och forma till ett runt bröd. Låt jäsa 20-25 minuter på plåten. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.