Vår (april till juni)
- Svenska grönsaker Isbergssallad, kålrot, lök, morrötter, palsternacka, potatis, purjolök, rotselleri, rödbeta, salladskål, sparris, vitkål.
- Europeiska grönsaker (frilandsodlade) Blomkål, broccoli, fänkål, mangold.
- Svensk frukt Rabarber.
- Europeisk frukt Citroner, persika.
Nu är det dags igen, för Naturskyddsföreningens vad-ska-vi-köpa-för-grönsaker-lista, det vill säga säsongens frukt & grönt! Tummen upp för blomkål och broccoli säger jag, liksom året-runt-grönsaken morot som banne mig funkar till allt (typ min jättejättebilliga morotspastasås). På fruktsidan ser det ut som om man får börja fixa rabarberpajer helt enkelt. En bra ursäkt för att få äta vaniljsås. Citronpaj (eller kanske citronmarängpaj) har jag aldrig ätit, men det borde väl vara riktigt gott? Jag får helt enkelt börja baka lite!
Och jag glömde ju nästan det viktigaste – SPARRISEN! Grön sparris grillad med lite olivolja och svartpeppar = svensk delikatess, ifall ni frågar mig.