Min basilika jag hade odlat dog, men skam den som ger sig – och nu grönskar det igen! Den andra krukan jag har ser dock lite tråkigare ut, för mina basilikafrön tog slut mitt i odlingen! Nu väntar jag bara på att de ska växa till sig ordentligt så att jag kan göra hemmagjord pesto. Och den här gången ska jag INTE dränka dem!
Solrosskotten växte så det knakade. Sen åt jag upp alla, för godare saker får man banne mig leta länge efter. Hur man gör? Man köper solrosfrön med skal (alltså dom som är ”svarta”), lägger i en bytta med lite jord, vattnar, och sen äter man. Enkelt!
Denna groddomgång blev det alfalfa (igen, dom är ju trots allt godast) samt linser! Linserna lät jag ligga cirka 12h i blöt innan dom fick ta plats i groddlådan. Jag har inte provsmakat ännu, men det här blir nog fint i en sallad!
Sen har det ÄNTLIGEN tagit fart hos paprikafröna som jag odlade. Men jag glömde fotografera dem, så det får ni se någon annan dag.
Bilderna visar att jag inte direkt är något hobbyfotograf. Hur som helst – det är väldigt många som hittar till min blogg när de söker efter groddningshjälp. Mitt tips till er är att använda bloggens sökfunktion (överst till höger i sidopanelen) och skriva groddar eller liknande ord. Då ska ni hitta alla mina groddinlägg. Dom ska även ligga under kategorin DIY och Mat om jag inte minns fel. Glöm inte att läsa i kommentarerna där kloka läsare delar med sig av tips!