Home Kontakt

Kontakt

Om du vill kontakta mig, föreslår jag att du gör det via mailen:

pernillajohansson_ [@] hotmail punkt com

26 comments

jeanette sandelin, ed 1 november, 2010 at 05:23

wow! vicken vettig människa du är. du är där jag är fast vid så unga år:)
jag kom igång först i 40-årsåldern och efter 5 barn. det började med feng shui och sedan har det rullat på. har köpstopp i år och har flyttat ut på vischan.
och då blir bilen helt avgörande :(
lycka till med allt, du är super!
//jeanette s.

Reply
Isabel 3 april, 2011 at 00:47

Hej!
Jag vill bara passa på att säga att jag tycker din blogg är jätteintressant. Jag tycker du gör ett jättebra jobb med att informera och inspirera människor till att leva mer eko-smart. Tack för att du ger mig ännu mer driv till att vilja rädda världen. Och jag sprider det även bland mina vänner. Jag tror att det är jätteviktigt att vi unga (jag är la lika gammal som dig tror jag) tar tag i det här. Jag tror det är vi som kommer avgöra det här. Jordens framtid o så. Jag hoppas vi hinner välja rätt.
/Isabel

Reply
Shelli 31 oktober, 2011 at 01:27

Hej!
Jag vill bara passa på att säga att jag tycker din blogg är jätteintressant. Jag tycker du gör ett jättebra jobb med att informera och inspirera människor till att leva mer eko-smart. Tack för att du ger mig ännu mer driv till att vilja rädda världen. Och jag sprider det även bland mina vänner. Jag tror att det är jätteviktigt att vi unga (jag är la lika gammal som dig tror jag) tar tag i det här. Jag tror det är vi som kommer avgöra det här. Jordens framtid o så. Jag hoppas vi hinner välja rätt.
/Isabel

+1

Reply
Emily 27 februari, 2012 at 09:09

Din blogg är alldeles underbar, jag älskar den och kan inte sluta läsa!

Kram Emily

Reply
Pernilla 29 februari, 2012 at 19:12

Tack! =) Härligt att du gillar den!

Reply
Susanna 1 mars, 2012 at 15:59

Hej Pernilla,

Jag håller på att skriver en artikel till minplanet.se och skulle vilja komma i kontakt med dig så fort som möjligt!

mvh
Susanna

Reply
Sandra 31 mars, 2012 at 16:15

Hello!

Jag upptäckte din blogg igår o har sysselsatt mig med att läsa ALLT! ;)
Den är verkligen hur bra som helst!

Jag började själv att rensa o röja för några år sen och, ja, det händer mycket mentalt också när man håller på. Är väldigt intresserad av miljön o hur vi tillsammans kan förbättra den.
Kommer absolut följa din blogg!
Skitbra var ordet! =D
Tack! Kram Sandra

Reply
Pernilla 31 mars, 2012 at 20:18

Wow, bra jobbat med att ha läst allt! Det är i runda slängar 550 inlägg – grym ansträngning av dig! :)

Kul att du är inne på samma spår som jag själv och väldigt många andra! Ska bli kul att ta del av dina reflektioner i framtida inlägg! Och jättetack för allt fint beröm! :)

Reply
attlevadetlevandelivet 2 maj, 2012 at 15:01

Kan du inte skriva om ekologiska täcken och andra artiklar för ett giftfritt sovrum? Det skulle jag tycka var väldigt intressant. :)

Reply
Pernilla 4 maj, 2012 at 10:50

Absolut! Bra idé!

Reply
Rensa 24 juni, 2012 at 13:41

Jag fann din blogg av en slump och är så glad att jag gjorde det! Inspirerande att läsa om andra som har rensat ut och börjat ett nytt liv. Blev så inspirerad att jag har valt att göra detsamma! :)

Reply
Pernilla 24 juni, 2012 at 20:59

VAd kul att du hittat hit och att du blivit inspirerad! Lycka till med rensandet och dela gärna med dig av tankar och tips i kommentarer framöver! =)

Reply
Anna 4 juli, 2012 at 22:44

Hej, jag har suttit på balkongen och rensat i min mailbox och då kom jag på ett tips till din eminenta serie Trött på prylar.

Jag är sÅÅÅÅ trött på mailade nyhetsbrev. Jag gjorde en raid för ngt/nga år sen och avanmälde mig från en massa nyhetsmail som jag fick och det kändes så bra. Men nu när jag rensade (efter att ha sorterat alla mail i ordning efter avsändare) så såg jag att jag även nu tar emot och processar en mängde nyhetsmail. Eftersom de kommer bara ett och ett är det så lätt att radera dem, men när man ser dem alla i en klump så fattar man ju att även att bara radera dem tar tid.

Så – nu blir det upp till kamp igen och börjar avanmäla sig innan jag raderar.

Ett Trött på nyhetsmail skulle vara intressant att läsa hos dig, om du har nga tankar om det.

Men först, njut av en förhoppningsvis fin sommar! /Anna i Göteborg

Reply
Sofie 26 augusti, 2012 at 18:57

Vilken otroligt inspirerande blogg! Jag hittade den när jag rensade bland mina favoriter på datorn, jag måste klickat på någon länk för länge sen, tyckt bloggen såg intressant ut och sparat den för att läsa ”sen”. ;-) Nu har jag läst igenom hela din blogg! Har varit iväg med en kasse kläder till stadsmissionen, och har rensat ut en stor till som ska dit nästa helg!
Jag undrar om du har lust att skriva ett sammanfattande inlägg om produkter i badrummet. Exempelvis receptet för din ansiktsrengöring och vilka andra produkter man kan använda. Jag har guldfiskminne och har inte lyckats komma ihåg allt du skrev. Jag använder kokosolja som fuktkräm på huden. Det blir väldigt glansigt, men är riktigt bra! Nu kan jag gå en vecka utan att smörja in mig, vilket var otänkbart innan när huden började klia av torrhet efter en halv dag utan insmörj.
Tack för en bra blogg! =)

Reply
Pernilla 28 augusti, 2012 at 15:45

Hej! Kul att du hittat hit, och ännu roligare att du börjat rensa! =) Det är så skönt när man kommer igång med det!
Absolut kommer det komma ett mer sammanfattande inlägg om skönhetsprodukter, lär hamna under kategorin ”Beginners Guide” snarast!
Min hemmagjorda oljerengöring bestod av 50/50 ricinolja och jojobaolja, men för stunden använder jag enbart rapsolja som ögonmakeupborttagning. Annars rekommenderar jag att du kikar in på exempelvis jordklok.se, maryfly.se etc (kolla mina länkar under ”butiker”) där det finns bra ekoprodukter i olika prisklasser – det vill säga om du inte orkar vänta tills jag får ihop ett inlägg! :)

Reply
Marcus 29 oktober, 2012 at 23:50

Hej!
Riktigt bra blogg det här! Jag hittade hit av en slump genom Alternativ.nu. Det är alltid roligt när man hittar sidor/bloggar som handlar om att leva hållbart. Jag studerar också, till miljöanalytiker (fil.kand, 3:e året) och är precis galen i miljö. Det känns riktigt bra att skära ner på så mycket som går, tänka efter och planera. Jag har alltid varit natur- och miljöintresserad, men när jag började studera så startade ett ”nytt liv” kan man säga. Ett nytt sätt att se på världen. Tack för en inspirerande blogg!

Mvh Marcus

Reply
Astrid Wrangö 19 november, 2012 at 22:59

Hej Pernilla!

Jag tänkte ställa en öppen fråga som kanske du eller någon av oss bloggläsare har svar på: För en sisådär fem år sedan fanns det ungefär en zillion webshopar med inriktning på ekologiska kläder på nätet, en hel del med inriktning på streetwear. När jag idag försöker hitta några sådana ekar det tomt. De som finns kvar verkar ha extremt definierade målgrupper såsom ”kulturtant”, ”chict och dyrt” och ”yoga”. Vad var det som hände? Vart tog allt det roliga, lite ”alternativa” vägen? Varför får bara killar ha roliga kläder? Vart ska man vända sig om man som tjej varken vill ha knalliga tält, klä sig i ljusblått eller knalla runt i mjukisbyxor? En annan fråga är varför de ekokläder som finns är så förbannat små.
Kanske någon har bra tips på var man kan leta?
Tack i övrigt för din inspirerande blogg!!

Reply
Pernilla 21 november, 2012 at 20:25

Hej Astrid!

Jag känner samma som du. Vart är ”mina” ekologiska kläder? Jag fixar ett inlägg om detta snarast!

Reply
Sara 14 december, 2012 at 09:58

Hej och tack för en inspirerande blogg! Tänker börja med veckans IN:UT jag också för att kunna se om verkligen konsumerar så lite som jag går runt och tror. Känns som ett smart sätt att få koll!

Reply
Malin 16 september, 2013 at 13:21

Hej
Har läst en del av din blogg och är glad att det finns fler som tänker som jag. Jag har för ca en månad sen startat http://www.ecoforu.se Där jag säljer märket Rapanui och Kite. Båda två märkena är oerhört miljö och människovänliga. Men dom är också djurvänliga. Inga varor skadar på något vis någon av dessa tre. För att sälja kläder på ecoforu måste man uppfylla alla tre kraven. Allt från början till slut uppfyller kraven vid tillverkning, frakt mm. Dessa kläder håller dessutom i flera år. Kom gärna in och kolla. Och om du vill kan vi kanske samarbeta:)
Mvh
Malin

Reply
Pernilla 16 september, 2013 at 20:12

Hej Malin!

Vad kul att du startat upp och säljer eko! Det gillar vi! :)
Det var fina grejer dessutom, alltid ett plus i kanten! Jag känner inte till märkena sedan tidigare så det var kul att se att nya märken dykt upp här i Sverige!

Släng gärna iväg ett mail till mig på pernillajohansson_ [at] hotmail punkt com så kan vi snacka samarbete ifall du tänkt dig något särskilt!

// Pernilla

Reply
Linda 27 oktober, 2016 at 15:21

Hej Pernilla!
Jag har just läst din bok, Ekoenkelt, från pärm till pärm. En klockren handbok som alla borde läsa. Enkla, handfasta och konkreta tips för att ställa om till en mer hållbar tillvaro. Två tummar upp! Jag inser till min stora glädje att jag har kommit en bit på vägen, men det finns ständigt nya ansvarsonråden att hugga tag i, vilket är kul! Just nu tampas jag med kombinationen miljömedvetet och hållbart småbarnsliv. Ingen enkel match alla gånger då växande barn per automatik innebär ständig konsumtion.

Jag skulle för övrigt vilja komma med ett litet extra tips vad gäller julklappar, närmare bestämt en uppdatering av det så omåttligt populära julklappsspelet. Själva grundkonceptet är ju bra med färre julklappar, men de tenderar många gånger att bli ”roliga” slit och släng produkter som helt saknar funktion och estetisk skönhet. I vår familj har vi infört miljövänliga produkter som måste ha en funktion och täcka ett faktiskt behov. Expempelvis tandborstar i bambu eller disktrasor i linne etc. De riktigt traditionsbundna rävarna kan dock ges dispans om den roliga prylen införskaffas på second hand.

Tack för det fantastiska jobbet du gör som inspiratör och ditt engagemang och arbete för en fin framtid för oss alla!

Linda

Reply
ekoenkelt 5 november, 2016 at 11:54

Hej Lina! Åh vad roligt att höra att du gillade boken, och att du fick lite pepp inför nya områden att ta itu med! :) Och – grymt bra uppdatering av julklappsspelet, klimatsmarta förbrukningsvaror är ju hur bra som helst.

TACK för din fina kommentar! <3

Reply
Annika 12 juli, 2017 at 21:44

Hej! Jag är ny här på bloggen och ganska ny vad gäller eko-livsstil. Efter att ha följt med de senaste inläggen är jag glad att jag hittade bloggen! :) Jag läste också följande artikel https://qz.com/920561/conscious-consumerism-is-a-lie-heres-a-better-way-to-help-save-the-world/ och tycker att den har intressanta synpunkter. Det skulle vara väldigt intressant att höra vilka tankar artikeln väcker hos dig, en idé för ett blogginlägg kanske? Mvh. Annika

Reply
ekoenkelt 13 juli, 2017 at 11:59

Hej!

Vad kul att du hittat hit!
Absolut en intressant artikel, och den har flera poänger. Det som jag tycker är lite snurrigt är att författaren verkar tro att det ena utesluter det andra: den som konsumerar medvetet i författarens värld gör alltså ingenting mer (dvs engagerar sig inte i ”större” frågor) och det blir ju väldigt naivt måste jag säga. Att konsumera medvetet och göra alla de här ”små” grejerna är ju oerhört viktiga pga annars kommer vi aldrig kunna svänga runt och skippa överflödskonsumtionen – sen håller jag med om att en enskild individs konsumtionsbeslut inte gör stor skillnad, men skillnaden ligger ju i att så många som möjligt gör så bra de bara kan. Sen behöver vi alla göra mer på flera olika håll och kanter, allt från att engagera oss politiskt till att volontärarbeta till att skänka pengar till de som jobbar på andra platser än vad vi har tid/möjlighet att ställa upp för själva. I min värld utesluter inte det ena det andra – men däremot ska man inte tro att man räddar världen enbart genom sin konsumtion. Den är ju ett verktyg liksom många andra!

Sen när man spanar författarens twitterkonto verkar hon nog inte riktigt ha bestämt sig för vad hon tycker – det ska bli en intressant person att följa! :)

Reply
Sofie 6 december, 2018 at 20:26

Hej! Vilken bra blogg! Underbart! Jag undrar om du skulle kunna skriva lite om ekologiska alternativ för badrum. Har för mig att du skrivit ett sådant inlägg förut men den infon jag saknade och som jag försökt hitta på annat håll är supersvårt att hitta!! Jag letar nämligen efter ekologiska duschdraperier… som är tillverkade eller vars företag i alla fall är svenskt. Och det är i princip omöjligt att hitta. Tänkte i fall att du vet lite mer om det! :)

Reply

Leave a Comment