Groddningen avstannade här hemma av naturliga orsaker, men nu är vi back on track igen! Denna gång tog jag mycket mindre mängd frön än tidigare, för även om groddarna håller några dagar i kylskåp så behöver man inte överdosera – det ska ju sägas att groddar faktiskt inte funkar till ALL mat, men däremot är de perfekta att slänga ner i en sallad!
Denna gång groddade jag klassiska alfalfa (första bilden) samt broccoletti (andra bilden).
När jag bestämt mig för att det är färdiggroddat brukar jag skölja av groddarna, låta vattnet rinna av ordentligt och sen lägger jag dem i burkar och förvarar i kylskåpet. Det sägs ju att dom kan klara sig i upp till en vecka i kylskåp! Perfekt att bara slänga ned i salladen, extremt nyttigt och så löjligt billigt att odla. Glöm inte att ”groddvattnet” (det som ansamlas i nedersta lådan i groddlådan) innehåller mängder av näring och är perfekt till att vattna krukväxter och annat man odlar!
Jag passade på att häromdagen odla ny basilika då min tidigare dog under tiden jag var borta från lägenheten, och när jag ändå var igång så satte jag skott på lite solrosfrön samt att jag bestämde mig för att prova att odla paprikakärnor! Mycket spännande detta, jag återkommer med resultat.