Home Om Ekoenkelt

Om Ekoenkelt

EKOENKELT

Ekoenkelt är en blogg om hållbar livsstil, framför allt kopplat till miljöfrågor, men också med ett bredare perspektiv. Fokus ligger till stora delar på tips och råd kring hur man kan tänka och agera för att bli mer hållbar – varje dag, ett ämnesområdet som ofta blandas ut med mycket större och övergripande frågor. Mitt syfte med Ekoenkelt har aldrig varit att tala om för läsarna exakt hur de ska göra – utan målet är att dela med sig av kunskap, och bistå med hur man bör tänka för att fatta bra beslut oavsett vart i processen till en mer hållbar livsstil man är. Jag svarar gärna på frågor, både i kommentarerna och på mail, och jag försöker att ständigt ha en personlig vinkel på de ämnen jag tar upp: av den enkla anledningen att jag en gång i tiden började blogga om hållbarhet utan minsta koll på miljöfrågor och med en livsstil (och ett tankesätt) som var så långt ifrån hållbar man kan komma.

Vem är Ekoenkelt? Jo, jag heter Pernilla Johansson, och bor sedan flera år i Stockholm men är uppvuxen i Flen. Jag är utbildad till Kriminolog (fil.kand), Miljövetare (fil.kand) och har en masterexamen i Sustainable Urban Planning and Design: Environmental Planning. Just nu studerar jag dessutom till Modevetare, för mitt nästa mål är att vara en bidragande faktor till att göra modet hållbart. I maj 2016 släppte jag min första bok: ”Ekoenkelt: Vägen till en hållbar livsstil”, som handlar exakt om just det – hur man gör för att leva lite mer hållbart. Mitt fokus är alltid hur jäkla ROLIGT och GIVANDE det är att leva hållbart, samtidigt som jag förklarar varför miljöproblemen ser ut som de gör – och viktigast av allt: vad du kan göra för att göra situationen bättre, både för dig själv och för andra. Boken hittar du hos vanliga bokhandeln, på biblioteket och hos nätbokhandlarna, t.ex. hos Adlibris HÄR eller hos Bokus HÄR.

Ekoenkelt

Jag driver ett eget företag, som heter just Ekoenkelt. Företaget kom sig naturligt som en förlängning av bloggen och det arbete jag lagt ner här i många år:

  • Mina starkaste ämnesområden, förutom det jag är utbildad till, är konsumtionsfrågor, hållbart mode, livsstilsfrågor och minimalism. Inom dessa områden, och givetvis många fler, kan man samarbeta med mig där jag då går in som konsult, föreläsare, frilans eller gästskribent.
  • Jag driver även Ecosphere, som är en webbshop med ekologiskt och etiskt mode. Butikens mål är att kunna bidra med bättre alternativ för alla som önskar konsumera mode mer hållbart.
  • I egenskap av både bloggare och företagare kan man bjuda in mig till mässor, konferenser och event som allt från deltagare till bloggare/twittrare (något som jag gjort på Naturskyddsföreningens årliga höstkonferens under flera år).

Vill man se mitt CV kan man med fördel göra det på LinkedIn. Oavsett om du är yrkesverksam inom samma områden som mig eller ej, så är du givetvis välkommen att connecta med mig på LinkedIn.

Vill man kontakta mig kan man antingen trycka på ”Kontakt”- fliken här ovan, eller så kommenterar man blogginläggen. Jag svarar alltid på frågor, och tycker det är fantastiskt kul när ni är med och delar med er av era tankar.

ETT URVAL AV TILLFÄLLEN NÄR EKOENKELT FIGURERAT I MEDIA: 

ekoenkelt

Nyhetsmorgon i TV4, där jag pratade om mina nya bok samt gav tips på hur man kan leva mer hållbart, maj 2016.

Intervjuad i podcasten ’andra sätt’, maj 2016.

”Bra koll på pengarna – en del av en hållbar livsstil”, gästinlägg hos Tink, mars 2016.

”Världens bästa klimatkvinnor”, blogginlägg hos Fru Watt, mars 2016.

”Går vi under om vi slutar konsumera?”, krönika i Miljöpartiets medlemstidning, maj 2015.

”Farväl till pryljaget”, krönika i Fältbiologernas medlemstidning, publicerad januari 2015.

”Så skapar du en hållbar garderob”, artikel av Karolina Örsta, publicerad december 2014 på GreenWatch.se

Lev enklare och finn dig själv”, artikel av Camilla Tollstoy, publicerad november 2012 i tidningen Kupé.

”Förnya hemmet ekoenkelt”, artikel av Susanna Elfors, publicerad april 2012 på Min Planet.

Artikel om miljöbloggar i Sveriges Natur, Naturskyddsföreningens medlemstidning, nr 5 2011

ekoenkelt

1 comment

Moon Carlbring 2 september, 2016 at 18:32

Hej, jag arrangerar årets alternativa barnmässan i Bagarmossen och skulle tycka att det vore jätte kul om du har tid och kika förbi. Vi erbjuder alla bloggare och volontärer för vårt lilla event en goodiebag med allt från hudvård till hantverk. Hoppas du finner tid och intresse för det. Äger rum 1/10 på folkets hus kl.10-16. Vh Moon Carlbring

Reply

Leave a Comment